Home Blog

Sådan slapper du mere af før festen

0

Sådan slapper du mere af før festen

Du skal til en pissefed fest med alle dine venner. Fester er … ja, festlige, men de kan være stressende at forberede sig på. Især hvis du ikke lige er den mest udadgående person eller måske skal være vært for det hele. 

Lider du af angst?

Angst er en ubehagelig psykisk lidelse, der kan true med at ødelægge dit sociale liv, fordi du bliver ramt af angstanfald, så snart du befinder dig i situationer, hvor du skal forholde dig til mange mennesker eller måske er i en stresset eller ukendt situation.

Psykiske lidelser er ikke så simple at behandle som et brækket ben. Ofte kan ting som medicin og især terapi dog hjælpe dig til at leve et nogenlunde normalt liv, hvor du ikke behøver at isolere dig fra omverdenen.

Eller hvad med at prøve hypnose mod angst?

Prøv hypnose

At gå til terapi en time før, du skal til fest, er dog ikke nødvendigvis smart, og medicin kan have en masse ubehagelige sideeffekter – og så kan du jo heller ikke rigtig drikke. Har du overvejet i stedet at eksperimentere med hypnose?

Hypnose virker langt fra på alle, men hvis du er en person, der kan blive hypnotiseret, kan du få hjælp til at ændre dine tanker og slappe mere af i kroppen. På den måde kan festen blive en smule mere overskuelig.

Sæt en serie på

Du kan også forberede dig ved at sætte en serie på og bare flade helt ud, før du skal afsted til festen. På den måde får du en chance for at stresse af og distrahere dig selv en time eller to, så du ikke behøver bekymre dig nær så meget om den kommende fest. 

Det skal selvfølgelig ikke være det nyeste afsnit af en serie, som du bare har ventet på at se. Sæt i stedet en serie på, som du måske har set før, så du virkelig bare kan flade helt ud uden at skulle tænke for meget.

3 grunde til at lave drukspil til festen

0

Der er flere gode grunde til at lave druklege ved festen. Der er mange, der synes, det er sjovt at lege og spille til en fest. Det er selvfølgelig også én af de primære grunde til, at mange gerne vil give sig i kast med dette.

Det kan også være det er dét, der gør, at du gerne vil lave druklege til festen. Herunder følger der i hvert fald tre gode grunde.

1. Det er sjovt

Der er især én grund til, at man bør lave druklege ved stort set enhver fest, og det er, at det er sjovt. Når man tager til en fest, så tager man afsted, for at have det sjovt.

Det er noget, der kan være med til at gøre enhver form for fest en kende sjovere. Det kræver dog, at man får valgt de rette lege til festens gæster og stemning.

2. Det skaber sammenhold

I stedet for at folk blot sidder hver til sit, og snakker lidt indbyrdes, så bør man lave nogle druklege. Det vil – med garanti – skabe et stærkt sammenhold blandt gæsterne, som gør festen meget sjovere.

Det kræver dog, at man sørger for at finde på en eller flere druklege, hvor alle gæster kan være med. Hvis I har svært ved dette, så kan I finde lidt inspiration på drukspil-regler.dk.

3. Det sætter gang i festen

Hvis en fest føles en smule død, så kan det sætte gang i festen, at der bliver lavet en drukleg. Da unge ofte vælger fest til fordel for sport, så kan man fx vælge at kombinere druklegen med lidt sport.

Fokus skal dog blot være på, at det skal være en leg, der kan skabe en god stemning og sætte lidt ekstra gang i festen. Det er dog især noget, der er vigtigt at fokusere på, hvis festen er lidt flad.

sætter gang i festen

Tip en 13er – med ideer og spørgsmål

0

Tip en 13’er sætter gang i festen

At holde en fest er skønt, men af og til er man nødt til at planlægge nogle lege. Det kan i nogle tilfælde være en lidt kedelig fest, hvis der slet ikke er nogen lege. Og på den anden side kan lege også være med til at det hele bliver lidt sjovere. Det kan være en måde, hvorpå folk får mulighed for at snakke med hinanden og have det sjovt på kryds af vennegrupper. Man kan lave en sjov leg, hvor det er nødvendigt, at folk er sammen på kryds af grupper de kender i forvejen. Det kan tvinge dem til at snakke med hinanden og det gør altid festen langt sjovere. En af de lege, som man kan sætte folk til at lege er tip en 13’er. Det kan være sjovt at tippe om hvem der kan gøre hvad. På forhånd har man selvfølgelig lavet en seddel, hvor der står forskellige ting der skal gøres. Det kan for eksempel være hvem der i længst tid kan stå på et ben. Det kan også være hvem der kan spise flest chips på fem minutter. 

En konkurrence skaber spænding og iver

Noget af det man selvfølgelig altid ønsker til en fest er lidt spænding. Hvis der er det vil en fest nemlig altid være sjovere. Det får adrenalinen til at pumpe og det er noget, som alle kan lide. For så gør man lige lidt ekstra for, at man har det sjovt. Der findes mange sjove konkurrencer man kan inkludere i tip en 13’er. En af de ting man kan gøre er for eksempel, at man kan lave en leg, som handler om hvem der kan drikke mest. Det man ikke skriver i denne overskrift er, at man skal drikke mest citronsaft. De fleste vil helt automatisk tro, at der er tale om alkohol. 

Så vil folk skrive det navn ned, som de tror kan drikke mest alkohol. Men det er jo slet ikke sikkert, at det er den samme person der kan drikke mest citronsaft. Det er med til at gøre legen sjovere.

De fysiske lege er sjove

Til en fest er det sjældent, at folk er nede og lave armbøjninger, men det kan du ændre på. Du kan nemlig sige til folk, at det er noget, som de skal gøre. Folk skal tippe på hvem der i længst tid stå i planke eller lignende.

Seddel under tallerken

0

Skriv sjove sedler under tallerkener

Til en fest er det oplagt, at man har visse lege man kan lege. Især hvis man skal holde et stort middagsselskab, hvor der kommer mange kan det være relevant. For så er der mange, der ikke kender hinanden og det kan gøre, at det er endnu sjovere at komme hinanden lidt ved. Det kan man blandt andet hvis man placerer sedler under alles tallerkener. Der kan stå forskellige ting på disse sedler. Det vil altid gøre festen langt sjovere. I det følgende kan du få gode ideer til hvad du kan skrive under sedlerne. Der kan nemlig være rigtig mange ting du kan skrive. Det sjove ved denne leg er, at alle vil være langt mere opmærksomme på hinanden. De vil pludseligt se forskellige ting, som folk gør og tro, at det er på grund af sedlerne.

Lav sedler med taler

En af de helt store klassikere er naturligvis, at der står på en af sedlerne, at man skal holde en tale. Det er en god ide, at der er en der skal holde en tale. Det er en af de sedler man altid ser under en tallerken. Det er oplagt at gøre dette da det også betyder, at alle er lidt nervøse for at få den. Her må man blot håbe, at det er en person der ikke har noget imod at sige noget til andre. Der vil nemlig også være dem, der slet ikke har lyst til at holde en tale. Hvis de ved, at de skal holde en tale kan det være meget frustrerende. 

Det kan også være en god ide at give en seddel, hvor der står, at dem der får den skal rydde op efter maden. De skal måske tage ting i vaskemaskinen. Det kan gøre, at man dermed får ryddet op godt og grundigt. En anden ting man skal gøre kunne også være at ignorere den der sidder til højre eller venstre for en. 

Alle får en seddel uden tekst

En af de ting man også kan gøre er lidt anderledes og den nærmer sig næsten et socialt eksperiment. Man kan lave en seddel under alles tallerken, hvor der står, at man ikke skal gøre noget. Når man ser denne seddel vil man naturligvis tro, at man er den eneste der har fået denne seddel. Hvis alle har fået denne seddel vil alle begynde at analysere de andre meget mere og det er interessant for aftenen. 

Hvordan kan man gøre fødselsdagen ekstra speciel

0

Der findes mange måder, hvorpå man kan gøre fødselsdagen ekstra speciel for en fødselar. Der er dog mange, der tror, at det hele skal handle om at give en dyr gave eller arrangere en ekstravagant fest. Det kan det også være, men det behøver det dog ikke at være, for der er også mange andre – og mindre – ting, du kan gøre.

Faktisk kan det være noget så simpelt, som at en personlig fødselsdagshilsen med posten. Det er meget få, der stadig oplever at få et kort med posten, hvor én af deres nære ønsker dem tillykke med fødselsdagen. Du kan derved skille dig ud fra de andre hilsner, hvis du vælger at sende den i form af et fysisk kort med posten.

speciel fødselar

Arranger en hel dag, der står i fødselarens navn

Hvis der er noget, der kan gøre enhver fødselar glad, så er det at få en dag, der står i hans eller hendes navn. Der er ikke mange gaver, der er bedre, end dette. Derfor er det også værd at give fødselaren frit spil til at sætte en dag sammen, der er helt perfekt for netop ham eller hende, hvad end den måtte byde på.

Hvis det skal være en overraskelse, så kan du også forsøge selv at sammensætte en dag, der lever op til, hvad der betragtes som en drømmedag for fødselaren. Det kræver dog, at du har et dybt kendskab til ham eller hende, der har fødselsdag. Har du det, så er det en god måde at overraske vedkommende på.

Sjov med fødselaren i fokus

Fødselaren bør være i fokus hele dagen. Dette kan man nemt sikre sig ved at lave nogle indslag, hvor fødselaren bliver indblandet på både en sjov og sød måde. Underholdning til fødselsdagen er vejen frem, hvis man ønsker at opnå dette.

underholdning til fødselsdag

Tænk her over hvor frisk fødselaren plejer at være på at komme i centrum. Hvis fødselaren ikke er den person der ønsker at have alt for meget opmærksomhed så er det måske ikke dette man skal satse på, men hvis man derimod har at gøre med en fødselar der elsker sjov og at have rampelyset på sig så er det perfekt.

Underholdning med fødselaren i fokus kan fx være en leg, hvor det er fødselaren der skal gætte noget. Ligeledes kan det være at man deler gæsterne op i hold, der skal dyste mod fødselarens hold.

Selskabslege vil også kunne bruges til at få fødselaren i centrum.

 

Sjove ideer til julefrokosten

0

Mange befinder julen med hygge. Jul er lige med hjerternes fest for mange. For mange handler julen om at ses med familien og dem, som man holder af. En fast tradition i mange familier er julefrokosten.

For mange betyder julefrokosten noget specielt, da det er dér, at hele familien samles. Måske er det nogle gange kun der, at man får set bestemte familiemedlemmer. 

Hvis I vil have den perfekte julefrokost, så læs med her.

sjove ideer julefrokost

Find på sjove julelege

Til julefrokoster spises der god mad, og mange får også noget godt at drikke.

Men mange vælger også, at der skal spilles pakkespil. Det er en tradition, som både voksne og børn elsker.

Man kan også vælge at lege nogle andre julelege.

Hvor mange julelege, at der skal leges, det er noget, som man selve bestemmer. Men 1-3 julelege vil for de fleste være et passende valg, da der også går en del tid med at spise og med at snakke. Selskabslege kan i den grad også bruges!

Find din musikalske side frem

Udover pakkespil så kan man fx lege Hit med sangen med julesange.

Man kan selv bestemme, hvordan at legen forgår. Hvis der er et klaver i hjemmet og en, der kan spille på det, så kan en spille nogle julesange, som to hold skal prøve at gætte.

Man kan også give en person et par høretelefoner på og den julesang, som personen hører, skal personen nynne, hvor de andre skal prøve at gætte hvilken en, at det er.

musikalske side frem

Den værste julegave

En anden anderledes og sjov juleleg kan være, at hver person skal komme i tanke om den værste julegave, som de nogensinde har fået. Derudover skal de opdigte to falske gaver. Personen skal fortælle de tre gaver, og så skal de andre deltagere gætte hvilken en, der er den rigtige. Der findes mange andre sjove julelege, som man kan lege til en julefrokost.

Derfor skal du være optimistisk i dit julekort

0

Julen er hjerternes fest, og derfor kan du med fordel sende et optimistisk kort til dem, du holder af. Særligt hvis du har nogle mennesker i dit liv, du gerne vil give en kærlig julehilsen med på vejen og sige tak for det år, der er gået. Det et netop en tid, der giver anledning til at værne om hinanden og de mennesker, vi helst vil tilbringe julen med. Nedenfor får du tips og tricks til, hvordan du skriver et sødt julekort. 

optimistisk i dit tekst til jul

Sådan indleder du dit julekort

Det er altid en god idét at starte med at overveje, hvad det helt præcist er, du vil sige med dit julekort. Du kan starte med at kigge tilbage på året, der er gået. Det kan være, at vedkommende har haft en helt særlig betydning, som du har brug for at italesætte, inden året er omme. Derfor er det altid en god idé at indlede kortet med at se tilbage på den sidste periode og jeres minder, som måske har haft en helt særlig betydning for dig. 

Fortæl familien om dit år

Det kan også være, du ønsker at fortælle dine nærmeste om dit år, og hvad der er sket. Det kan være, der har været nogle vigtige livsbegivenheder, eller at du har fået nyt job. Hvis du har børn, er det altid en god anledning til at fortælle om hele familiens oplevelser, der har fundet sted de sidste måneder. I den forbindelse kan du også tage et fint julebillede af dine børn eller dig selv. Der er ingen grænser for, hvor kreativ du kan være i dit julekort. Du kan med fordel selv lave kortet, så det generelt får et mere personligt udtryk. 

Sådan afslutter dit kort 

Som afslutning kan du desuden vedhæfte nogle særlige ting, der har haft en positiv betydning for dig i løbet af året. Hvis du har været ude at rejse, kan du for eksempel vedhæfte nogle billeder fra din oplevelse. Det er altid en god idé at skabe en rød tråd i dit julekort ved for eksempel at supplere med lidt billeder. Derudover kan du i samme anledning ønske dine kære en god jul og et godt og lykkebringende nytår. 

Selskabslege skal kombineres med kostumer

0

Kombiner selskabslege og kostumer til festen – derfor er det sjovt

Der findes et væld af gode måder at gøre en fest sjovere på. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det vil være en stor succes, hvis du kombinerer selskabslege og kostumer. Det er dog vigtigt at gøre det klart, at en temafest ikke er noget for alle. Derfor skal du sikre, at dine gæster faktisk har lyst til at klæde sig ud.

Hvis du gerne vil sikre, at du holder en god fest, så kan både selskabslege og kostumer dog være en god idé. Hvis det også er noget, du har gjort dig tanker om, så kan du finde sjove kostumer her, så du kan få lidt inspiration til, hvad dit tema skal være. Når du vil have folk til at klæde sig ud til din fest, så bør den have et fast tema.

Du bør aldrig gå ned på selskabslege

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være rigtig hyggeligt at snakke løs med til en fest. I længden er det dog rart, at der også sker lidt andet. Det er netop dét, der gør, at man altid bør have et par selskabslege i ærmet. Det er aldrig noget, man bør gå ned på, da det – uden tvivl – kan gøre enhver fest en tand sjovere.

Heldigvis findes der så mange forskellige selskabslege, at man altid kan finde én, der passer til festen. Det er dog også derfor, det er så vigtigt, at du har kendskab til en lang række forskellige lege. I denne forbindelse er det dog en god idé, at du forsøger at kombinere legene med kostumerne, da det gør det endnu sjovere.

Der er dog også forskel på folks præferencer, hvilket er endnu en god grund til at have kendskab til så stort et udvalg af selskabslege, som overhovedet muligt. Det er nemlig til en stor hjælp i en sådan forbindelse.

Tour de chambre – ideer til temaer

0

5 sjove temaer til tour de chambre

Det har altid været populært at holde fester i forskellige temaer. Det giver nemlig en helt særlig stemning når folk har gjort noget ud af en fest ved at vælge et helt særligt tema. Og hvis man synes, at en temafest er det bedste, vil man elske en anden ting endnu mere. Der findes nemlig en begivenhed, som man kan fejre, hvor det er muligt at have endnu flere temaer. 

Tour de chambre

Man kan nemlig vælge at afholde et tour de chambre, som er en ekstra sjov begivenhed, som de fleste elsker. Det er oprindeligt en fest man holder på kollegier. Her går man fra værelse til værelse og holder små fester. Konceptet er, at alle vælger et tema hos dem selv. Dette tema skal både gå igen i den måde, hvorpå man har valgt at pynte sit værelse. Derudover skal temaet også gå igen for de lege man skal lege. Kan temaet også gå igen i de drinks man skal drikke er det helt perfekt. Derfor er det en ekstra god ide at finde på det helt rigtige tema, hvor man både kan lave drinks, pynte op og lave lege. Læs med og find på sjove temaer til dit tour de chambre.  

#1 Leg i mediebranchen

Et af de sjove temaer du kan lave, er mediebranchen. Her kan du pynte op på en meget moderne måde, da mediebranchen generelt er kendt for at være meget moderne. Derudover kan du servere nogle drinks, som ikke indeholder så mange kalorier. Det er oplagt at servere skinny bitches som er noget, som de fleste faktisk kan lide. Her skal der være vodka og danskvand i. Derudover er det også en god ide at have en lille agurk i. Legen du kan planlægge til sådan et tema, er for eksempel, at folk skal finde på nogle nyheder eller nogle indslag. Du kan give dem noget tid til at planlægge dem og så skal de ellers performe det de har fundet på. Måske har du lavet et stort fjernsyn, som folk skal sætte sig ind i og begynde at fortælle. 

#2 Et tema med udgangspunkt i Mexico

Et af de temaer, som rigtig mange laver til mange forskellige fester er naturligvis det mexicanske. Det er et tema, som man har set rigtig mange steder og det er noget, som mange nyder rigtig meget. En af de ting man kan drikke til dette tema, er for eksempel tequila og mezcal. Det er to dejlige drikke, som stammer fra det varme Mexico. Derfor er det oplagt, at det lige netop er disse to drikke man kan servere. Når det kommer til lege, kan det for eksempel være, at det er oplagt, at man har en quiz om Mexico. Det kan være, at man skal gætte hvor mange der bor i det store land og noget om geografien. En leg med spørgsmål er altid god så derfor er det noget du kan overveje rigtig meget. Du kan også overveje at lave en leg, hvor folk skal se uhyggelige ud. Dem der ser mest uhyggelige ud vinder legen. Det er oplagt fordi, at dette land fejrer de dødes dag, som netop handler om at se uhyggelig ud. 

Vil I også have nogle sjove selskabslege til festen? Så find de sjoveste selskabslege her.

Sådan gør du studenterfesten ekstra sjov

0

Studenterfesten er nok den hidtil vildeste fest på dette tidspunkt i livet. Du har knoklet i flere år, først i folkeskolen og dernæst på din gymnasiale uddannelse. Der er blevet talt heftigt ned, og nu er det endelig tid til at slutte æraen af med et brag af en fest! Dette er en fest, du kun oplever én gang i livet, så det gælder om at gøre den mindeværdig og ikke mindst sjov. Her får du nogle bud på, hvordan du kan gøre studenterfesten ekstra sjov.

studenterfesten sjovere

Drukfest for fuld hammer

Studenterfesten er lig med en drukfest for langt de fleste. Der skal derfor være masser af drinks og Mokai eller lignende på bordet. Du kan eventuelt hyre en bartender til at stå og blande lækre drinks til gæsterne hele aftenen. 

Der skal være lækker musik. Få fat i nogle gode højtalere med en god bas og lav din egen yndlingsliste på Spotify, der kan stå og buldre derudaf. Har du et større budget til festen, kan du også vælge at leje en DJ, der virkelig kan få sparket gang i festen. 

Planlæg gerne nogle forskellige aktiviteter til festen. Det kan være alt fra gær og grimasser til forskellige kortspil, beer-pong og andre aktiviteter, hvor man skal bruge kroppen. Det bliver kun sjovere og mere udfordrende eftersom festen skrider frem og alkoholen ryger indenbords.

Husk på studenterhue reglerne

Når der er alkohol involveret, både til studenterfesten og tiden optil, så skal du også huske på de berømte studenterhue regler. Disse kan nemlig sætte et interessant præg på din studenterhue. Brækker du dig under studenterkørslen, så koster det blandt et hak i huen, og har du sex med huen på, så får du et lyn i huen. Det er værd at tænke på, inden du sender huen rundt ved bordet til familiemedlemmerne, om end hakkerne er svære at skjule.