Børnelege – sjove lege til børn

0
101

3 Sjove børnelege til fødselsdagen

Når man afholder en børnefødselsdag, er det naturligvis vigtigt, at der også er lege man kan lege. Det er vigtigt, at man gør noget ud af, at det ikke bare er sodavand og boller man spiser. Man bør også altid lege nogle forskellige lege. Det kan blandt andet være, at man afholder en sjov skattejagt. Det er en af de meget udbredte lege. Det er dog på samme tid noget, som kræver meget af forældrene. 

#1 Skatteleg

Det kan være en sjov leg at lege og det kan gøre, at der går lang tid med det. Som forældre til en børnefødselsdag kan det være meget oplagt, at tiden går hurtigt. For at afholde børnefødselsdag for de mange børn er ikke nødvendigvis noget, som man i så høj grad ønsker at gøre. Man kan lave forskellige poster rundt omkring i hjemmet og i haven. Her skal børnene så gætte og gøre forskellige ting for at få posten med videre. Det er noget som kræver kreativitet, men at se børnene lege på den måde er også meget sjovt. 

#2 Stopdans

Der findes naturligvis også nogle børnelege, der er langt mere simple. Der findes nemlig lege, som ikke kræver helt lige så meget. Det kan for eksempel være, at man kan få børnene til at lege stopdans. Det er en leg, som man kan elske rigtig meget da det altid er sjovt at danse. Her gælder det om at være helt stille når musikken stopper. Når der er musik, skal børnene danse alt hvad de kan. Når så musikken stopper skal børnene stoppe med at danse. Dem der alligevel kommer til at bevæge sig, taber så legen. 

Det kræver, at der er en dommer og det kan for eksempel være en af forældrene. De kan bestemme om der er nogle der bevæger sig for meget eller ej. Så kan de pege dem ud, som bevæger sig og så er de ude. Sådan bliver man ved i lang tid. Hvis børnene er meget trætte af stopdans fordi de altid leger det, kan man også lave omvendt stopdans. Man kan nemlig gøre sådan, at børnene skal danse når der ikke er musik. Idet musikken kommer på, skal man så være helt stille. Det er en lidt mærkelig måde at lege stopdans på, men det kan dog være sjovt fordi, at det er så markant anderledes end hvad man er vant til.

#3 Ballondans

En sjov dans man kan lege, er ballondans. Her er man hold, som står sammen og skal vinde. Hvert hold får en ballon bundet rundt om anklen. Så gælder det for de andre hold, at de skal ødelægge denne ballon. De skal træde på den på en eller anden måde. Hvis et hold får trådt på en ballon, er de ude. Så fortsætter de andre med at lege. Der er også mange andre lignende danse, som kan være rigtig sjove at lege med hinanden. Det kan gøre, at alle får det sjovere og det er naturligvis en skøn ting. For så kan man altid sørge for, at man har det godt og nyder hinandens selskab til børnefødselsdagen eller hvad det nu er for en dag man fejrer. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here