Underholdning til fest

0
134

3 sjove indslag du kan lave til din næste fest.

Man kan sagtens holde en fest uden at planlægge særlig meget. Blot gøre hjemmet rent, stille nogle snacks frem og invitere folk over. Holde det hele sådan lidt ’loose’. 

Man risikerer blot, at festen dør ned tidligere end forventet, især hvis man fx gerne vil ryste nogle af sine venner sammen, som ikke kender hinanden særlig godt. Det kunne være arbejdsvenner og skolekammerater for eksempel. 

Så selvom det lyder lidt folkeskoleagtigt med ”sjove indslag” til sin fest, så kan det faktisk være en meget effektiv måde, hvorpå man kan holde energien oppe og sikre sig, at ingen tager hjem tidligt, fordi de hellere vil se det nye afsnit af deres yndlingsserie. 

1. Du kan altid forberede et drukspil

Drukspil er altid et sjovt indslag til en fest, og der findes så mange forskellige muligheder, at du helt sikkert vil finde en slags drukspil, som du ved, både dig og dine gæster kan få timevis af sjov til at gå med. 

Har du ikke tiden eller lysten til at forberede det helt store, findes der drukspil, hvor det eneste, det kræver, er et kort eller nogle terninger – nøjagtig som et helt klassisk kort eller brætspil. Det kunne fx være et drukspil som vandfald, der dog også kræver en tom eller uåbnet flaske alkohol, som kan stå i midten af kortcirklen. 

Har du i stedet en masse tid, du gerne vil have til at gå så hurtigt som muligt, kan du godt forberede noget lidt mere kompliceret. Der findes godt nok ikke nogle drukspil, der kræver noget helt vildt indviklet, da det trodsalt er spil beregnet til meget berusede mennesker, så der er en grænse for, hvor kompliceret man kan gøre det. 

Lidt mere komplicerede drukspil findes der dog. Meget populært er drukspillet øl bowling, da man kan være flere med, og det er sjovt at se på. De individuelle regler skifter fra gruppe til gruppe, og der er regler, man kan til- eller fravælge, ud fra hvad den individuelle gruppe er komfortabel med. 

I grove træk er hovedformålet med øl bowling at vælte den uåbnede øl, der står mellem det modsatte holds stole, med en fodbold. Bliver øllen væltet, skal holdet som straf drikke hele den væltede øl. 

2. Gå helt tilbage til klassikeren: Limbo

Vi kender alle sammen limbo. Vi har højst sandsynligt allerede leget det til en eller anden fest, vi var til på et eller andet tidspunkt i vores liv. 

Det er en klassisk festleg. Så klassisk der ligefrem høre en sang med til den. Den er så perfekt til fester af mange grunde. 

Vigtigst af alt, er reglerne såre simple. Det handler blot om at kunne gå under stangen. Selv hvis det bliver for kompliceret for en, synger manden i sangen; ”Hvor lavt kan du gå?” Når man har fået godt med alkohol indenbords, er det ikke den bedste ide at begynde at sætter gang i en eller anden kompliceret festleg, der kræver lidt for meget af dine gæster. 

Så hellere give dem en helt simple leg, som selv din allermest fulde gæst kan være med på og højst sandsynligt kender i forvejen. 

Som et ekstra plus er det også en festleg, som heller ikke kræver det største af dig. Blot en stang (der bliver ofte brugt en kost) og to personer til at holde den og sænke den, efterhånden som folk kommer igennem.

BONUS: Lej en tryllekunstner til festen

En tryllekunstner er altid god til at få gang i festen. Det giver samtidig en masse at snakke om blandt alle gæsterne. Desuden så er det underholdning, som alle kan være med på, og det gælder både børn og voksne.

Tryllekunstner Anders Møller er en af de mest bookede tryllekunstnere i Danmark. Hans show får indblandet alle gæsterne og det er fyldt med en masse humor og charmerende trylleri.

Læs mere om Anders Møller og om at booke en tryllekunstner her.

3. Alle elsker karaoke!

Hvem elsker ikke at have friheden for at kunne synge af sine lungers fulde kraft sammen med sine venner? Det er denne elskov, der har gjort karaoke så populært til festerne, der bliver holdt rundt omkring i Danmark. 

Karaoke er både sjovt for dem, der ser på, og dem der synger, og dette gør det til en rigtig ”crowdpleaser”. Til forskel fra limbo gør det nemlig ikke så meget at vente, fordi man bliver godt underholdt imens. 

Der findes karaoke versioner af næsten alle sange på Youtube, så det kræver i princippet ikke andet end en computer med en internet forbindelse og nogle højtalere. Vil man gerne gøre det helt rigtigt, skal der dog traditionen tro også være to mikrofoner, så man virkelig kan føle sig som en professionel sanger eller sangerinde.

Planlægger du, at der skal være karaoke til din næste fest, kan det være en rigtig god ide at advare dine naboer først, om at du holder fest. Selv hvis du til dine sidste fester uden karaoke, sagtens har kunne holde festen på et acceptabelt lydniveau, så har karaoke det bare med gerne at ville være højt.
Man skal trodsalt både have høj musik, og oveni det bliver der så lagt to fulde mennesker, der så konkurrere i at synge over musikken. Plus med så meget alkohol, som det for de fleste tager at få modet til at gå på scenen, er det højst sandsynligt ikke skønsang, der bliver sunget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here