Underholdning til julefrokost

0
136

Sådan vælger du den bedste underholdning til julefrokosten

Nu går der ikke længe, før julefrokostsæsonen så smat begynder. Måske er du så heldig, at du i år selv skal være med til at arrangere én, og det er både spændende, sjovt og også en lille smule hårdt. For der er rigtig mange ting at holde styr på, og naturligvis vil du gerne have, at lige netop din julefrokost bliver den, folk kommer til at huske. 

Find de sjoveste indslag og lege til julefrokosten

Der er mange forskellige tiltag, som kan være med til at gøre en julefrokost fed og underholdende. Selvfølgelig er maden og drikkevarerne i fokus, men der skal altså også være noget mere, som kan sætte stemningen i gang. Derfor er det en rigtig god ide at have et par lege i ærmet, som du kan smide på bordet. Og hvis du ikke lige orker de der klassiske ”Jeg har aldrig”-lege, så får du her forslag tre sjove lege, du kan sætte i gang i stedet.

Julefrokost leg 1: Hvem tilhører historien?

Denne her leg er altid en succes, og den kan hurtigt løsne op for stemningen. Samtidig bestemmer folk selv, hvor meget de vil dele, så der er ikke noget ubehageligt pres, hvor dine gæster føler sig trængt op i et hjørne.

Den forløber som følger:

 • Først deler du alle dine gæster op i to hold. I skal være cirka lige mange på hvert, men ellers er det ligegyldigt, hvordan de er sammensat. Du skal selv agere vært/moderator, så du skal ikke være på et hold.
 • Så skal alle (bortset fra moderatoren) skrive en historie fra deres liv ned på et stykke papir. Det kan være hvad som helst, det skal bare være sandt. Hvis du har lyst, kan du godt sætte rammer for, hvad temaet for historien skal være. For eksempel kan kravet være, at det skal være noget sjovt.
 • Så lægges alle historierne ned i to poser, én for hvert hold.
 • Herefter trækker du en historie fra det ene hold og læser den op for alle.
 • Så skal det andet hold gætte, hvem fra det første hold, historien tilhører.
 • I skifter så mellem de to hold, indtil den sidste historie er trukket. Herefter tæller I op, hvem der fik flest point, og de erklæres vindere af legen! 

Julefrokost leg 2: Tegn og gæt i stor skala

Tegn og gæt går man aldrig galt i byen med. Det er en sjov leg, og det giver folk noget at snakke om. For eksempel kan det mange gange i løbet af aftenen komme op, hvor grim Henriks giraf var, og det er med til at give gæsterne festlige minder, de kan tage med hjem. Sådan her går du all-in på tegnesjov:

 • Få to store blokke I kan tegne på. Snup eventuelt et par stykker med hjem fra arbejde af de store, der kan stå på ben (og husk selvfølgelig at levere dem tilbage igen).
 • Del gæsterne op i to hold, og placer dem foran de to blokke.
 • Nu skiftes gæsterne til at trække en seddel, og så skal de tegne det, som står på den. Gerne på tid, så hav et æggeur eller en mobil klar. Lav sedlerne på forhånd, og sørg gerne for, at det ikke er alt for let.
 • De må ikke sige noget om, hvad de tegner, og i første omgang er det tegnerens eget hold, der skal gætte, hvad de tegner.
 • Hvis ingen fra holdet kan gætte, hvad der tegnes, går turen videre til det andet hold.
 • I kan spille det så længe, I har lyst, men du kan eventuelt opsætte en regel om, at I stopper ved 20 point eller lignende. Så kommer der ligesom en naturlig grænse for, hvor længe I kan blive ved. Holdet med flest point vinder.

Julefrokost leg 3: Sig STOP

Denne her leg er lidt grænseoverskridende for nogle, men når I først kommer i gang, er den rigtig sjov, og man kan fortsætte med den længe. STOP henter inspiration i dramaundervisningen, men det er altså en leg, som alle sagtens kan deltage i.

Sådan gør I:

 • Lav en scene (det vil sige et rum på gulvet, hvor der er plads til, at to mennesker kan bevæge sig).
 • To personer starter med at være på scenen.
 • Nu skal de improviserer. De bestemmer helt selv, hvad deres ”teater” skal handle om, og intet aftales på forhånd, så begge kan forsøge at trække scenen i den retning, de gerne vil.
 • Imens de to skuespillere er i gang, må alle fra publikum på hvilket som helst tidspunkt sige ”STOP”. Så skal skuespillerne fryse, og den der har sagt stop, skal tage en af pladserne, indtage samme positur og improvisere en ny retning for skuespillet.
 • Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det må gerne blive skørt!
 • Hvis der går for længe, uden at nogen siger stop, kan I sætte en tidsgrænse for, hvor længe en scene må vare. Fem minutter vil typisk være passende som maks.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here